Supa crema de verdeturi si galuste
PrinteazaSupa crema de verdeturi si galuste din: verdeturi, oua, cartofi, gris, ulei, iaurt, sare, piper.
- 400 g verdeţuri de primăvară (spanac, cozi de ceapă şi de usturoi verde, ştevie, frunze de păpădie)
- 2 cartofi mari
- 2 ouă
- 8 linguri griş
- 1 lingură ulei
- sare
- piper alb proaspăt măcinat
- 2 linguri iaurt vegetal
Mod de preparare:
Decojeşti cartofii, îi speli, îi tai în cuburi şi îi fierbi timp de 20 de minute, în apă uşor sărată.
Cureţi verdeţurile şi le speli. Le pui la fiert în apă cu sare, eventual în vase diferite sau grupându-le în funcţie de timpul de fierbere (urzicile, de exemplu, fierb mai greu decât restul verdeţurilor).
Scurgi cartofii fierţi şi îi zdrobeşti până obţii un piure fin. Adaugi verdeţurile scurse şi pasate prin sită ori în blender, apoi subţiezi acest piure cu apă în care au fiert cartofii şi o parte din apa în care au fiert verdeţurile. Sărezi supa-cremă şi condimentezi.
Baţi albuşurile spumă cu furculiţa, adăugând un praf de sare. Când ai obţinut o spumă nu prea tare, adaugi
grişul sub formă de ploaie şi amesteci delicat.
Laşi aluatu să se odihnească în frigider, pentru 20 de minute. Fierbi apă cu puţină sare, într-un vas mai înalt. Când apa clocoteşte, reduci intensitatea focului şi pui grămăjoare de compoziţie, cu lingura unsă cu ulei.
Fierbi găluştele la foc mic, timp de aproximativ 8 minute, întorcându-le pe ambele părţi. Repartizezi în farfurii supa-cremă, iaurtul vegetal şi găluştele.
Supa crema de verdeturi si galuste
Pofta buna!