Supa-cremă de verdeţuri
PrinteazaSupa-cremă de verdeţuri din: urzici, ceapa verde, usturoi verde, orez, nuci, hrean, ulei, cartofi, morcovi, telina, sare, piper.
- 2 legaturi urzici (loboda, stevie, etc)
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura usturoi verde
- 2 linguri orez fiert
- 2 linguri nuci macinate
- 1 lingura hrean
- 3 linguri ulei
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 1 telina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi zarzavaturile, tăiaţi-le în felii şi fierbeţi-le în 2 l apă cu sare. Când sunt aproape fierte, adăugaţi urzicile bine spălate. Lăsaţi să fiarbă încă 10 minute, apoi strecuraţi supa. Mărunţiţi legumele şi verdeturile cu un blender şi puneţi-le înapoi în supă.
Prăjiţi în ulei ceapa şi usturoiul, tăiate mărunt, adăugati nucile, hreanul, condimente, după gust şi tur- naţi amestecul în vasul cu supa. Omogenizaţi, adăugaţi orezul fiert şi seviti supa caldă.
Pofta buna!