Supa crema de visine
PrinteazaSupa crema de visine din: visine, zahar, smantana, scortisoara, cuisoare, lamaie, sare, nucsoara, menta.
- 1 kg vişine fără sâmburi
- 200 g zahar brun
- 300 ml apă
- 300 ml smântână pentru gătit
- 1 baton scorţişoară
- 10 cuişoare
- zeama de la 1/2 de lămâie
- 1 praf de sare
- 1 linguriţă nucşoară măcinată
- frunze de mentă
Mod de preparare:
Se fierbe apa împreună cu batonul de scorţişoară, cuişoarele, nucşoara, praful de sare şi zeama de lămâie. Când clocoteşte se adaugă zahărul şi se amestecă până se dizolvă.
Se scot cuişoarele şi batonul de scorţişoară şi se adaugă vişinele. După 2-3 minute se pasează şi se strecoară, pentru a avea o consistenţă cât mai fină.
Se încorporează smântână lichidă şi se serveşte rece, cu frunze de mentă.
Pofta buna!