Supa crema de vitel cu chimen si galuste de ficat

Printeaza

 Supa crema de vitel cu chimen si galuste de ficat

Ingrediente:Supa crema de vitel cu chimen si galuste de ficat

  • 2-3 morcovi
  • 1 ţelină
  • 1 ceapă
  • 250 g carne de viţel (cu os)
  • sare
  • piper
  • 1 lin­gură unt
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 100 g ficat de viţel
  • 1 gălbenuş
  • 3-4 linguri făină
  • 2 linguri chimen

 

Mod de preparare:

Speli morcovii şi ţelina, le tai cubuleţe, cureţi ceapa şi o tai în jumătate. Pui la fiert în 2 l de apă carnea, chimenul, morcovii, ţelina, jumătate de ceapă şi puţină sare. Pui capacul şi le laşi să fiarbă, la foc mic, 2 ore şi jumătate până la 3 ore.

Intre timp, pentru compoziţia de găluşte procedezi astfel: tai mărunt cealaltă jumătate de ceapă. încingi o lingură de unt într-o tigaie şi căleşti ceapa. Tai mărunt pătrunjelul spălat. Speli ficatul şi îl dai împreună cu ceapa prin maşina de tocat.

La această compoziţie adaugi 1 gălbenuş, pătrun­jelul şi 3 linguri de făină şi amesteci bine. Potriveşti gustul de sare şi piper şi o laşi 10 minute să se pătrundă, în cazul în care compoziţia nu este suficient de consistentă, mai poţi adăuga o lingură de făină.

Cu ajutorul unei linguriţe, faci găluştele (îţi ies 16 bucăţi) pe care le pui în apă clocotită cu sare şi le fierbi 5-8 minute. Le scoţi din apă, le laşi să se scurgă.

Din zeama de supă scoţi carnea şi morcovii, iar ţelina o pasezi, apoi o adaugi în supă care va deveni astfel mai groasă. Când aduci supa la masă, pui 2-3 găluşte în fiecare farfurie.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Supa crema de vitel?! Credeam ca supele crema se fac in general din legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.