Supa crema de vitel cu chimen si galuste de ficat
PrinteazaSupa crema de vitel cu chimen si galuste de ficat
- 2-3 morcovi
- 1 ţelină
- 1 ceapă
- 250 g carne de viţel (cu os)
- sare
- piper
- 1 lingură unt
- 1/2 legătură pătrunjel
- 100 g ficat de viţel
- 1 gălbenuş
- 3-4 linguri făină
- 2 linguri chimen
Mod de preparare:
Speli morcovii şi ţelina, le tai cubuleţe, cureţi ceapa şi o tai în jumătate. Pui la fiert în 2 l de apă carnea, chimenul, morcovii, ţelina, jumătate de ceapă şi puţină sare. Pui capacul şi le laşi să fiarbă, la foc mic, 2 ore şi jumătate până la 3 ore.
Intre timp, pentru compoziţia de găluşte procedezi astfel: tai mărunt cealaltă jumătate de ceapă. încingi o lingură de unt într-o tigaie şi căleşti ceapa. Tai mărunt pătrunjelul spălat. Speli ficatul şi îl dai împreună cu ceapa prin maşina de tocat.
La această compoziţie adaugi 1 gălbenuş, pătrunjelul şi 3 linguri de făină şi amesteci bine. Potriveşti gustul de sare şi piper şi o laşi 10 minute să se pătrundă, în cazul în care compoziţia nu este suficient de consistentă, mai poţi adăuga o lingură de făină.
Cu ajutorul unei linguriţe, faci găluştele (îţi ies 16 bucăţi) pe care le pui în apă clocotită cu sare şi le fierbi 5-8 minute. Le scoţi din apă, le laşi să se scurgă.
Din zeama de supă scoţi carnea şi morcovii, iar ţelina o pasezi, apoi o adaugi în supă care va deveni astfel mai groasă. Când aduci supa la masă, pui 2-3 găluşte în fiecare farfurie.
Poftă bună!
Supa crema de vitel?! Credeam ca supele crema se fac in general din legume