Supa crema delicioasa
PrinteazaO reteta simpla de supa-crema cu cartofi, morcov, telina, radacina de pastarnac, lapte, smantana, ou si sare.
- 4 cartofi
- 1/2 morcov
- 1/2 telina
- 1/2 radacina de pastarnac
- 1/2 ceapa
- 1 cescuta cu lapte
- 50 g smantana
- 1 ou
- sare
Mod de preparare:
Curăţă legumele, spală-le bine, taie-le mărunt şi pune-le la fiert în apă cu sare. După ce au fiert, scurge-le şi pasează-le cu furculiţa sau trece-le printr-o sită deasă.
Subţiază treptat cu supa în care au fiert legumele şi continuă fierberea încă 15 minute. Separat, amestecă laptele cu oul bătute spumă împreună cu smântână.
Crema astfel obţinută toarn-o în supă. Potriveşte gustul de sare şi opreşte focul. Serveşte cu pâine prăjită sau crutoane.
Poftă bună!