Supa-crema dietetica de rosii
Printeazadin: rosii, bulion, zahar, faina, smantana, unt, patrunjel, sare.
Ingrediente:
- 1 kg rosii
- 2 linguri bulion
- 2 linguri zahar
- 2 linguri faina
- 100 ml smantana
- 50 g unt
- 1 legatura de patrunjel
Mod de preparare:
Roşiile se spală, se taie în sferturi şi se pun la fiert în apă clocotită.
Când s-au înmuiat, se scot, se curăţă de pieliţe şi se trec prin sită. Se strecoară apa în care au fiert, se pune din nou piureul de roşii şi se lasă pe foc mic până dă câteva clocote.
Intre timp, într-o tigaie se încinge untul, se înăbuşă puţina făina, fără să se rumenească, se stinge cu bulionul diluat cu puţină apă rece şi se mai lasă să fiarbă înăbuşit vreo 10 minute după care se toarnă totul în oala cu piureul de roşii. Se potriveşte de sare şi se mai lasă la fiert, pe foc domol, o jumătate de oră, după care se adaugă zahărul şi smântână, continuând fierberea încă 10 minute.
Supa se serveşte fierbinte, cu crutoane de pâine prăjită şi pătrunjel proaspăt fin tocat deasupra.
Pofta buna!