Rețetă Ușoară și Aromată din: supa de legume, morcovi, radacina de patrunjel, radacina de telina, ceapa, ardei gras, smantana vegetala, galbenusuri de ou, orez suc de lamaie, sare, piper, patrunjel sau marar. Savurați o ciorbă a la grec adaptată pentru un regim vegetarian, îmbogățită cu legume proaspete și aromate. […]
Supa crema din praz
PrinteazaSupa crema din praz din: praz, morcovi, patrunjel, lapte, ulei, faina, patrunjel, sare.
Ingrediente:
- 1/2 kg praz
- 1-2 morcovi
- 1 pătrunjel
- 1/3 I lapte
- 2 linguri ulei (sau unt de casă)
- 1 lingură făină
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Morcovii şi pătrunjelul bine spălati sunt puşi la fiert în circa 2 I apă. După ce au fiert se strecoară supa. In supă se pune la fiert prazul tăiat rondele de lungime mică (1 cm) şi se fierbe bine.
Separat se face un sos alb: într-o tigaie cu pufin ulei, se presară făină şi se amestecă bine până ce îşi schimbă culoarea, apoi se adaugă pufin câte putin laptele.
Sosul astfel pregătit se adaugă în supă, peste prazul fiert. Se mai lasă la fiert încă 15 minute şi când este gata se serveşte cald, cu crutoane şi pătrunjel verde tocat, presărat deasupra.
Variante care trebuie menţionate:
după ce au fiert bine, prazul şi zarzavatul sunt pasate şi trecute printr-o sită deasă, apoi crema este subţiată cu supa (strecurată în prealabil); în final se pasează numai prazul şi se subţiază cu zeama fiartă.
Pofta buna!
Sarmale Tradiționale cu Carne de Gâscă
din: carne de gasca, orez, ceapa, ulei, varza murata, bulion de rosii, sare, piper, marar, cimbru, frunze de dafin. Descoperă savoarea autentică a tradiției românești cu această rețetă unică de sarmale cu carne de gâscă. O combinație perfectă de arome și texturi, aceste sarmale sunt o alegere ideală pentru […]