Supa-crema din Varza de Bruxelles
PrinteazaSupa-crema din Varza de Bruxelles din: varza de Bruxelles, ou, cartof, praz, ceapa, dovlecel, faina, lapte, unt, marar, patrunjel, sare.
- 600 g varză de Bruxelles
- un ou
- un cartof
- un praz mic
- o ceapă
- un dovlecel mic
- o linguriţă făină
- 100 ml lapte
- 100 g unt
- mărar şi pătrunjel tocate fin
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă, se spală, se taie în formă de peştişori ceapa şi prazul, după care se înmoaie în 75 g de unt încins.
Se adaugă praful de faină care, după ce s-a rumenit uşor, se stinge cu o ceaşcă de apă. Se pun în continuare cartofii tăiaţi felii, varza (opărită) şi dovleceii tăiaţi cubuleţe.
Se lasa să se înăbuşe, în vasul acoperit, timp de zece minute, adăugând apoi doi litri de apă. După o jumătate de oră de fiert se trece prin sită, se mai dă în câteva clocote şi se potriveste de sare.
Se drege cu oul bătut cu lapte. înainte de a se servi se pune restul de unt şi verdeaţa tocată fin,deasupra.
Drept garnitură se recomandă: crochete de caşcaval, saleuri, crutoane de pâine.
Pofta buna!