Supa-Crema de dovleac cu ardei iute

Printeaza

O reteta delicioasa de supa-crema de dovleac din dovleac, ceapa, telina, usturoi, ardei iute, ardei gras, ulei de masline, sare, piper.

Ingrediente:Supa-Crema de dovleac cu ardei iute

  • 800 g dovleac turcesc
  • 2 cepe albe
  • 1 ţelină
  • 2-3 căţei usturoi
  • 1 ardei iute
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se curăţă dovleacul, se taie cu­buleţe şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se pun şi câteva picături de ulei de măsline şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. Intre timp, se curăţă ceapa, ţelina, usturoiul, ardeiul gras şi se pun la fiert împreună cu dovlea­cul Se lasă să fiarbă în continua­re, la foc mic.

Se încearcă dacă au fiert legumele şi se scot în sită. Ceapa, usturoiul şi ardeiul se dau de o parte, iar dovleacul şi ţelina se pasează cu mixerul.

Piureul de dovleac se ames­tecă cu zeama în care a fiert, se adaugă ulei de măsline, sare şi piper, după preferinţă, şi se mai lasă să dea într-un clocot, apoi se ornează cu frunze de pătrunjel verde şi rondele de ardei iute. Se serveşte cu crutoane.

Supa-Crema de dovleac cu ardei iute

Supa-Crema de dovleac cu ardei iute

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • supa crema de dovleac turcesc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.