Supa-Crema de dovleac cu ardei iute
PrinteazaO reteta delicioasa de supa-crema de dovleac din dovleac, ceapa, telina, usturoi, ardei iute, ardei gras, ulei de masline, sare, piper.
- 800 g dovleac turcesc
- 2 cepe albe
- 1 ţelină
- 2-3 căţei usturoi
- 1 ardei iute
- 1 ardei gras
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă dovleacul, se taie cubuleţe şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Se pun şi câteva picături de ulei de măsline şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. Intre timp, se curăţă ceapa, ţelina, usturoiul, ardeiul gras şi se pun la fiert împreună cu dovleacul Se lasă să fiarbă în continuare, la foc mic.
Se încearcă dacă au fiert legumele şi se scot în sită. Ceapa, usturoiul şi ardeiul se dau de o parte, iar dovleacul şi ţelina se pasează cu mixerul.
Piureul de dovleac se amestecă cu zeama în care a fiert, se adaugă ulei de măsline, sare şi piper, după preferinţă, şi se mai lasă să dea într-un clocot, apoi se ornează cu frunze de pătrunjel verde şi rondele de ardei iute. Se serveşte cu crutoane.
Supa-Crema de dovleac cu ardei iute
Pofta buna!
Incoming search terms:
- supa crema de dovleac turcesc