Supă-cremă de dovleac copt cu usturoi
PrinteazaSupă-cremă de dovleac copt cu usturoi din: dovleac, morcovi, smantana, usturoi, unt, supa de legume, ceapa, sare si piper.
- 500 g dovleac
- 4 morcovi
- 4 linguri smantana
- 6 catei de usturoi
- 2 linguri de unt
- 2 l supa de legume
- 1 ceapa
- sare si piper
Mod de preparare:
Cureţi dovleacul de coajă şi sâmburi, apoi îl tai cubuleţe mici. Tai mărunt ceapa şi o căleşti în untul încins.
Când ceapa devine aurie, pui şi dovleacul şi le căleşti împreună 5-10 minute. Adaugi apoi supa de legume şi le laşi să fiarbă o jumătate de oră, până când dovleacul e moale.
Ungi usturoiul cu tot cu coajă cu puţin ulei de măsline şi îl pui într-o tavă la cuptor pentru .15 minute.
Strecori dovleacul şi îl dai prin blender, împreună cu usturoiul curăţat de coajă. Nu pui toată supa în care a fiert, ci adaugi puţin câte puţin, până când obţii consistenţa dorită.
Pui din nou supa în oală, o dai pe foc şi adaugi smântână, condimentezi cu sare şi piper după gust şi laşi 2-3 minute. Garniseşti supa- cremă cu smântână sau iaurt si busuioc verde.
Pofta buna!