Supă-cremă de dovleac cu creveţi şi jambon afumat
PrinteazaO retete de supa crema de dovleac cu creveti si jambon afumat din: dovleac, ceapa, unt, ulei de masline, frunze de salvie, cartofi, sare, piper, cozi de creveti, jambon afumat si ulei de masline extravirgin.
- 600 g dovleac (pulpa)
- 2 cepe
- 20 g unt
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 3 frunze de salvie
- 180 g cartofi
- 1/2 l apă
- sare şi piper
pentru creveţi:
- 150 g cozi de creveţi
- 50 g jambon afumat (felii subţiri)
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
Mod de preparare:
Curăţă dovleacul şi cartofii şi taie-i cuburi. Curăţă cepele, taie-le julien şi căleşte-le câteva minute într-o cratiţă cu uleiul amestecat cu untul topit, împreună cu frunzele de salvie. Adaugă cuburile de dovleac şi de cartofi şi potriveşte gustul de sare şi piper.
Lasă ingredientele câteva minute pe foc mic, ca să se întrepătrundă aromele, şi toarnă apa. Fierbe-le la foc mediu circa 20 de minute, amestecând din când în când. Pasează cu blenderul de mână până când obţii o cremă omogenă, foarte fină. Lasă crema să mai dea în câteva clocote şi sărează, după gust.
Curăţă creveţii şi întinde feliile de jambon, apoi taie-le jumătăţi, pe lungime. înfăşoară creveţii, pe rând, în câte o jumătate de felie de jambon. Incinge 2 linguri de ulei într-o tigaie şi prăjeşte cozile de creveţi 2 minute, pe toate părţile.
Toarnă supa-cremă de dovleac în farfurii individuale. Aşază în mijloc câteva cozi de creveţi şi serveşte imediat.
Supă-cremă de dovleac cu creveţi şi jambon afumat
Pofta buna!
vreau sa gust si eu din supa asta ca prea bine arata 🙂