Supă-cremă de dovleac cu creveţi şi jambon afumat

Printeaza

O retete de supa crema de dovleac cu creveti si jambon afumat din: dovleac, ceapa, unt, ulei de masline, frunze de salvie, cartofi, sare, piper, cozi de creveti, jambon afumat si ulei de masline extravirgin.

Ingrediente:Supă-cremă de dovleac cu creveţi şi jambon afumat

  • 600 g dovleac (pulpa)
  • 2 cepe
  • 20 g unt
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 3 frunze de salvie
  • 180 g cartofi
  • 1/2 l apă
  • sare şi piper

pentru creveţi:

  • 150 g cozi de creveţi
  • 50 g jambon afumat (felii subţiri)
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin

 

Mod de preparare:

Curăţă dovleacul şi cartofii şi taie-i cuburi. Curăţă cepele, taie-le julien şi căleşte-le câteva minute într-o cratiţă cu uleiul amestecat cu untul topit, împreună cu frunzele de salvie. Adaugă cuburile de dovleac şi de cartofi şi potriveşte gustul de sare şi piper.

Lasă ingredientele câteva minute pe foc mic, ca să se întrepătrundă aromele, şi toarnă apa. Fierbe-le la foc mediu circa 20 de minute, amestecând din când în când. Pasează cu blenderul de mână până când obţii o cremă omogenă, foarte fină. Lasă crema să mai dea în câteva clocote şi sărează, după gust.

Curăţă creveţii şi întinde feliile de jambon, apoi taie-le jumătăţi, pe lungime. înfăşoară creveţii, pe rând, în câte o jumătate de felie de jambon. Incinge 2 linguri de ulei într-o tigaie şi prăjeşte cozile de creveţi 2 minute, pe toate părţile.

Toarnă supa-cremă de dovleac în farfurii individuale. Aşază în mijloc câteva cozi de creveţi şi serveşte imediat.

Supă-cremă de dovleac cu creveţi şi jambon afumat

Supă-cremă de dovleac cu creveţi şi jambon afumat

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. vreau sa gust si eu din supa asta ca prea bine arata 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.