Supa crema de dovleac cu nucsoara
PrinteazaSupa crema de dovleac cu nucsoara din: dovleac, supa de legume, lapte, smantana, ceapa, foaie de dafin, ghimbir, ulei de masline, nucsoara, sare, piper.
- 1 dovleac
- 800 ml supa de legume
- 100 ml lapte
- 50 g smantana
- 1 ceapa
- 1 foaie de dafin
- 1/4 lingurita ghimbir ras
- 2 linguri cu ulei de masline
- nucsoara
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă dovleacul de seminţe şi taie-l în cubuleţe. Separat, toacă mărunt ceapa şi căleşte-o. Adaugă cubuleţele de dovleac şi lasă-le pe foc până ce se înmoaie.
Stinge cu supa de legume. Adaugă laptele, ghimbirul ras, foaia de dafin şi un praf de nucşoară.
Lasă să fiarbă la foc potrivit 20 de minute. Zdrobeşte totul la blender, condimentează cu sare şi piper. Serveşte supa-cremă în dovlecei scobiţi.
Supa crema de dovleac cu nucsoara
Pofta buna!
Mi se pare tare ciudata combinatia asta!