Supa crema de dovleac cu patrunjel si smantana

Printeaza

Supa crema de dovleac cu patrunjel si smantana din: dovleac, supa de pasare, lapte dulce pasteurizat, ceapa, ulei de masline, frunza de dafin, nucsoara, ghimbir, sare, piper alb, paine toast, usturoi, seminte crude de dovleac, smantana, frunze de patrunjel.

Ingrediente:Supa_crema_de_dovleac_cu_patrunjel_si_smantana

  • 700 g dovleac
  • 800 ml supa de pasare
  • 100 ml lapte dulce pasteurizat
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 frunza de dafin
  • 1 praf de nucsoara
  • 1/4 lingurita ghimbir uscat macinat
  • sare
  • piper alb macinat
  • 3-4 felii de paine toast
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri seminte decojite crude de dovleac
  • smantana
  • cateva frunze de patrunjel pentru decor

 

Mod de preparare:

Alegi un dovleac bine copt, îl decojeşti, îl cureţi de seminţe şi îl tai în cuburi pe care le dai pe răzătoarea mare sau le mărunţeşti cu ajutorul robotului de bucătărie.

Cureţi ceapa, o tei mărunt şi o căleşti până devine aurie, după care adaugi dovleacul şi le căleşti împreună, până se înmoaie şi acesta.

Stingi cu supa caldă de pasăre, adaugi laptele fiert, frunza de dafin, ghimbirul şi nucşoara. Laşi să fiarbă timp de 20 de minute, la foc mediu.

Stingi focul şi laşi supa să se mai răcească, după care o pasezi în blender. O sărezi şi o condimentezi după gust.

Pentru crutoane, prăjeşti puţin pâinea, freci feliile cu usturoiul curăţat, după care le tai în cubuleţe şi le coci timp de 5 minute, la foc mic, în cuptorul cald.

Prăjeşti puţin seminţele de dovleac într-o tigaie fără ulei. Aduci la masă porţiile de supă împreună cu un boi plin cu crutoane, seminţele şi smântână.

Supa crema de dovleac cu patrunjel si smantana

Supa_crema_de_dovleac_cu_patrunjel_si_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.