Supa crema de dovleac cu praz

Printeaza

Supa crema de dovleac cu praz din: dovleac, praz, parmezan, cartofi, usturoi, unt, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 500 g dovleac plăcintar
  •  3 fire praz
  •  2 cartofi medii
  • 50 g parmezan
  • supă concentrată de legume
  •  3 căţei de usturoi
  • 50 g unt
  •  ulei de măsline
  • sare de mare
  •  piper

 

Mod de preparare:

Dovleacului curăţat de coajă îi îndepărtezi seminţele şi îl tai felii mici.

Pui dovleacul feliatîntr-o tavă tapetată cu hârtie de copt, alături de usturoi, stropeşti cu ulei de măsline, sare de mare, piper şi dai tava la cuptorul preîncălzit la 190°C, timp de 25 de minute.

Prazul curăţat şi tăiat rondele potrivite îl căleşti în untul topit. Cartofii îi cureţi, îi tai cubuleţe şi îi adaugi peste praz.

Acoperi totul cu supă de legume, condimentezi şi laşi să fiabă la foc mic.

Când cartofii sunt fierţi, îi amesteci cu dovleacul copt şi pasezi totul într-un blender. La sfârşit pui parmezanul, amestecând uşor.

O serveşti caldă, alături de crutoane de pâine.

 

Supa crema de dovleac cu praz

Supa_crema_de_dovleac_cu_praz

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.