Supa-crema de dovleac cu smantana si nucsoara
PrinteazaO reteta de supa crema de dovleac cu smantana si nucsoara din: miez de dovleac, unt, smantana, supa de pui sau de legume, vin alb licoros, ceapa, oua, nucsoara, chimen, sare, piper si crutoane.
- 1,5 miez de dovleac
- 100 g unt
- 200 ml smantana dulce
- 1 l supa de pui sau de legume
- 1 pahar vin alb licoros
- 1 ceapa
- 2 oua
- 1 lingurita nucsoara
- 1 varf cutit de chimen
- sare si piper
- crutoane (optional)
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt. Se curăţă dovleacul de sâmburi şi se taie cubuleţe. Se încinge untul într-ocratiţă adâncă şi se căleşte ceapa. Se adaugă cubuleţele de dovleac şi se lasă pe foc timp de 5 minute, amestecându-se fără încetare.
Se stinge totul cu supa de pui sau legume, se adaugă vinul licoros şi se lasă să fiarbă 20 – 25 minute. Se dăsupa deoparte de pe foc. Se pasează cu ajutorul unui blender până când se obţine o cremă spumoasă.
Se bat ouăle cu smântână dulce şi se încorporează în supă, presărând nucşoara, chimenul, sarea şi piperul.
Se pune crema din nou pe foc şi se lasă să dea în clocot, amestecându-se continuu. Crema de dovleac se serveşte fierbinte, cu puţină smântână, crutoane şi praf de chili deasupra. Pentru amatorii de picanterii, se poate rade deasupra şi ghimbir proaspăt.
Supa-crema de dovleac cu smantana si nucsoara
Pofta buna!