Supa crema de dovleac cu smantana si seminte

Printeaza

Supa crema de dovleac cu smantana si seminte din: dovleac, ceapa, cartofi, mar, supa de legume, smantana, vin, ulei de masline, nucsoara, sare, piper si seminte de dovleac.

Ingrediente:Supa_crema_de_dovleac_cu_smantana_si_seminte

  • 1 dovleac (din soiul Butternut, care seama cu o para)
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • 1 mar (sau para)
  • 1 l supa de legume sau de pui
  • 200 ml smantana
  • 100 ml vin alb demidulce
  • 2 linguri ulei de masline
  • nucsoara rasa
  • sare
  • piper
  • seminte de dovleac decorticate si coapte

 

Mod de preparare:

Tai dovleacul in doua, indepartezi casuta su seminte, fibrele, cureti coaja si tai pulpa cubulete. Cureti marul (sau para), cartofii, cepele si le tai dupa rpeferinta. Calesti ceapa in ulei bine incins pana se inmoaie, adaugi cubuletele de mar (para) si cartofii si continui calirea pana se inmoaie.

Adaugi cubuletele de dovleac, apoi supa de legume (sau pui), vinul, condimentezi cu sare, piper nucsoara rasa, dupa gust, si lasi sa fiarba sub capac circa 20 de minute, cand toate legumele sunt bine patrunse. Strecori zeama (si o pastrezi), scoti deoparte 2-3 linguri de cubulete de dovleac si restul legumelor le mixezi pana devin piure.

Subtiezi piureul cu zeama scoasa, potrivesti din nou gustul cu sare si piper, adaugi smantana si dupa doua clocote reintroduci bucatelele de dovleac pastrate, apoi iei vasul deoparte. O servesti calda sau rece, garnisita cu seminte crude de dovleac decorticate sau coapte in cuptor.

Supa crema de dovleac cu smantana si seminte

Supa_crema_de_dovleac_cu_smantana_si_seminte

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • supa crema de dovleac jamie oliver

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.