Supa crema de dovleac cu unt

Printeaza

Supa crema de dovleac cu unt din: dovleac, morcovi, cartofi, ceapa, smantana, usturoi, unt, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1,5 kg dovleac
  • 2 morcovi
  • o ceapă
  • 2 cartofi
  • 3 linguri smântână
  • un căţel usturoi
  • 30 g unt
  • un cub concentrat legume
  • 500 ml apă
  • nucşoară
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Supa crema de dovleac cu unt: Dovleacul tăiat cuburi, ceapa şi usturoiul, toate tocate, se călesc în unt.

Se adaugă cubul de concentrat dizolvat în 500 ml apă, morcovii rondele, cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi, sare, piper, după gust.

Se lasă pe foc aproximativ 20 de minute şi apoi se mixează la robot sau în blender. Se adaugă smântână şi se potriveşte gustul de sare.

Se serveşte cu nucşoară rasă deasupra.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.