Supa crema de dovleac cu usturoi

Printeaza

Supa crema de dovleac cu usturoi din: dovleac, ceapa, telina, morcov, usturoi, cartof, smantana, unt, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 500 g pulpă de dovleac
  • 1 ceapă mare
  • 1 ţelină mică
  • 1 morcov mic
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 cartof
  • 200 ml supă de pui/legume
  • 50 ml smântână lichidă
  • 50 unt
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
  • seminţe de dovleac curăţate (decor)

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul şi untul, adaugă ceapa, ţelina şi morcovul tăiate grosier (lasă-le să se înmoaie), apoi usturoiul, pulpa de dovleac şi cartoful tăiate cuburi. Sotează 2-3 minute.

Toarnă supa şi completează cu apă cât să acopere toate legumele. Pune sare şi piper. Lasă la fiert 25 de minute. La final, încorporează smântână şi mixează la blender.

Serveşte cu seminţe de dovleac coapte şi decorează cu pătrunjel.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.