Supă cremă de dovlecei şi avocado
PrinteazaSupa crema de dovlecei si avocado din: dovlecei, ceapa, seminte de fenicul, supa de legume, avocado, iaurt natural, usturoi, ulei extravirgin de masline, sare si boabe de piper verde.
Ingrediente:
- 800 g dovlecei cu floare
- 4 cepe
- 1 lingură de seminţe de fenicul
- 1 l supă de legume
- 1 avocado copt
- 10 frunze de mentă
- 250 g iaurt natural dens
- 1 căţel de usturoi
- 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- 1 linguriţă de boabe de piper verde
Mod de preparare:
După ce aţi rupt florile dovleceilor, scoateţi pistilul, clătiţi-le şi tocaţi-le. înlăturaţi capetele dovleceilor şi spălaţi-i, cu excepţia unuia, curăţaţi cepele şi tăiaţi-le bucăţele foarte mici. Căliţi aceste două ingrediente într-o cratiţă cu ulei, timp de 5 minute la foc potrivit.
Puneţi sare, adăugaţi seminţele de fenicul, turnaţi deasupra supa de legume caldă şi continuaţi fierberea adăugând după 15 minute florile de dovlecel tocate. Amestecaţi bine, pe urmă stingeţi focul.
In timp ce lăsaţi preparatul să se răcească, spălaţi, curăţaţi de coajă şi tăiaţi bucăţele avocado, apoi spălaţi frunzele de mentă. Feliaţi subţire căţelul de usturoi curăţat, dovlecelul şi ceapa pe care le-aţi păstrat deoparte.
Mixaţi în zeama de supă zarzavaturile fierte, menta, iaurtul şi avocado (păstraţi câteva bucăţele din el) până obţineţi o cremă densă. Puneţi iar pe foc şi fierbeţi 5 minute, amestecând confinuu să nu se prindă.
Turnaţi crema într-o supieră şi ornaţi cu feliuţele de usturoi, cu rondelele de dovlecel, cu bucăţelele de avocado şi cu câteva felioare de ceapă. Condimentaţi cu piperul verde boabe şi serviţi.
Supă cremă de dovlecei şi avocado
Poftă bună!