Supa crema de dovlecei cu lapte si smantana
PrinteazaSupa crema de dovlecei cu lapte si smantana din: dovlecei, cartofi, ceapa, patrunjel, ceapa, lapte, sare, apa, unt, smantana, cascaval.
- 3 dovlecei
- 2 cartofi
- 2 cepe
- un pătrmnjel mic
- o ceapă
- o cană lapte
- sare
- 1 l apă
- unt
- smanatana
- facultativ caşcaval
Mod de preparare:
Se curăţă toate legumele, se taie buciăţi şi se fierb cu apă caldă cu puţină sare. Apoi se dau prin sită, iar piureul de legume se subţiază cu două ceşti din zeama de legume şi cu lapte; se fierbe totul pe foc mic.
Se drege cu puţin unt şi smântână şi se serveşte cu crutoane din pâine prăjită. După gust, se adaugă caşcaval ras la servire.
Pofta buna!