Supa-crema de cartofi cu masline si piept de pui afumat din: cartofi, morcovi, ceapa, piept de pui, masline, faina, unt, lapte, ou, sare, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 piept de pui afumat 10 măsline 1 linguriţă făină 50 g unt 200 ml lapte 1 ou sare 1 legătură pătrunjel […]
Supa crema de dovlecei cu piept de pui
PrinteazaSupa crema de dovlecei cu piept de pui din: dovlecei, piept de pui, supa de legume, margarina, galbenusuri, smantana, marar.
- 500 g dovlecei
- 1 piept de pui
- 1 l supa de legume
- 2 linguri margarina sau unt
- 4 galbenusuri
- 200 ml smantana pentru gatit
- 1 legatura marar tocat
Mod de preparare:
Pentru a obţine supa de legume, fierbi 1 l apă cu 1 ţelină, 1 ceapă, 2 morcovi şi 1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac.
Speli pieptul de pui şi îl tai în fâşii înguste. Speli dovleceii, le îndepărtezi codiţele şi îi tai în cubuleţe.
Intr-o oală cu volumul de aproximativ 3 l, topeşti untul sau margarina, înăbuşi pieptul de pasăre pentru 5-6 minute, apoi adaugi legumele şi puţină apă, până se înmoaie.
Stingi cu supa de legume fierbinte şi continui fierberea până când carnea s-a pătruns bine.
Torni smântână, sărezi şi condimentezi supa după gust. Laşi să dea în câteva clocote, după care pasezi carnea şi legumele cu ajutorul mixerului vertical.
Reamesteci piureul obţinut cu smântână şi omogenizezi.
Serveşti porţiile presărate cu mărar fin tocat.
Supa crema de dovlecei cu piept de pui
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa-crema de cartofi cu masline si piept de pui afumat
Supa din piept de pui cu porumb
Supa din piept de pui cu porumb din: piept de pui, ulei, ceapa, usturoi, porumb, supa de legume, coniac, sos de rosii, malai, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 linguri ulei 2 cepe 2 catei de usturoi 200 g boabe de porumb fiert 1,5 litri supa de legume 2 linguri coniac 3 […]
Pofta buna!