Supa crema de dovlecei cu smantana si patrunjel
PrinteazaSupa crema de dovlecei cu smantana si patrunjel din: dovlecei, cartofi, ceapa, ulei de floarea soarelui, supa de pui, usturoi, sare, smantana, patrunjel.
- 3 dovlecei
- 4 cartofi de marime medie
- 1 ceapa
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 1 l supa de pui
- 1 catel de usturoi
- sare
- 200 ml smantana dulce
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Tai ceapa mărunt şi o pui la fiert cu o jumătate de cană de apă, 1 lingură de ulei de floarea-soarelui, sare şi usturoiul pisat.
După ce s-a înmuiat ceapa, speli dovleceii, îi tai cubuleţe şi îi adaugi în oală împreună cu supa de pui.
Cureţi cartofii, îi tai în patru şi îi adaugi peste dovlecei.
Ii laşi să fiarbă aproximativ 20 de minute. Dai deoparte oala şi laşi să se răcească, după care pisezi toate legumele cu blenderul.
Adaugi smântână şi omogenizezi, iar deasupra presari pătrunjel verde.
Supa crema de dovlecei cu smantana si patrunjel
Pofta buna!