Supa-crema de dovlecei cu somon si smantana
PrinteazaSupă-crema de dovlecei cu somon si smantana din: cartofi, dovlecei, usturoi, ulei, vin alb, supa, marar, somon proaspat, smantana fermentata, samantana dulce, sare, piper, nucsoara.
Ingrediente:
- 200 g cartofi
- 2 dovlecei (cca 400 g)
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură ulei
- 100 ml vin alb
- 600 ml supă
- 1 fir mărar
- 100 g file de somon proaspăt
- 100 ml smântână fermentată
- 2 linguri smântână dulce
- sare, piper
- nucşoară
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii şi dovleceii şi se taie cuburi. Se încinge uleiul, se călesc ceapa şi usturoiul tocate şi se adaugă dovleceii şi cartofii; se călesc. Se stinge cu vin şi se toarnă supa; se lasă să fiarbă 20 min.
Se spală peştele, se şterge şi se fierbe în supă cca 5 min. Se scot 4 linguri cu supă şi peştele; peştele se pasează.
Se adaugă în supă cele două sortimente de smântână şi mărarul şi se pasează. Se mai dă într-un clocot şi se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Se garniseşte supa cu peşte, legume şi mărar.
Supa-crema de dovlecei cu somon si smantana
Pofta buna!
Foarte buna supa crema de dovlecei