Supa-crema de dovlecei cu somon si smantana

Printeaza

Supă-crema de dovlecei cu somon si smantana din: cartofi, dovlecei, usturoi, ulei, vin alb, supa, marar, somon proaspat, smantana fermentata, samantana dulce, sare, piper, nucsoara.

Sup_crema_de_dovlecei_cu_somon_si_smantana

Ingrediente:

  • 200 g cartofi
  • 2 dovlecei (cca 400 g)
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură ulei
  • 100 ml vin alb
  • 600 ml supă
  • 1 fir mărar
  • 100 g file de somon proaspăt
  • 100 ml smântână fermentată
  • 2 linguri smântână dulce
  • sare, piper
  • nucşoară

 

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii şi dovleceii şi se taie cuburi. Se încinge uleiul, se călesc ceapa şi usturoiul tocate şi se adaugă dovleceii şi cartofii; se călesc. Se stinge cu vin şi se toarnă supa; se lasă să fiarbă 20 min.

Se spală peştele, se şterge şi se fierbe în supă cca 5 min. Se scot 4 linguri cu supă şi peştele; peştele se pasează.

Se adaugă în supă cele două sortimente de smântână şi mărarul şi se pasează. Se mai dă într-un clocot şi se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Se garniseşte supa cu peşte, legume şi mărar.

Supa-crema de dovlecei cu somon si smantana

Sup_crema_de_dovlecei_cu_somon_si_smantana

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna supa crema de dovlecei

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.