Supa crema de dovlecei cu sunca
PrinteazaO reteta de supa crema de dovlecei cu sunca din: dovlecei, usturoi, ceapa, ulei, supa de legume, smantana, sunca afumata, sare, piper si marar.
- 800 g dovlecei
- 1 catel de usturoi
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei
- 1/2 l supa de legume
- 150 g smantana
- 150 g sunca afumata
- sare
- piper
- 1 legatura marar
Mod de preparare:
Cureţi dovleceii de coajă şi îi tai în cuburi. Cureţi ceapa şi usturoiul. Toci mărunt ceapa, iar usturoiul îl dai pe răză- toarea mică sau îl zdrobeşti cu puţină sare. Pui la încălzit supa de legume.
Intr-o oală de 2,5 l căleşti ceapa şi usturoiul în ulei. Adaugi dovleceii şi amesteci cu o lingură, iar după 2-3 minute stingi compoziţia cu supa de legume fierbinte. Acoperi vasul cu un capac şi laşi legumele să fiarbă timp de 5 minute. Când legumele sunt fierte, adaugi smântână, sare şi piper după gust.
Tai şunca sau costiţa mai întâi în felii subţiri, apoi în pătrăţele pe care le frigi uşor pe ambele părţi, într-o tigaie fără ulei. Adaugi în supă verdeaţa tocată mărunt şi bucăţile de şuncă. Serveşti supa fierbinte.
Supa crema de dovlecei cu sunca
Pofta buna!