Supa crema de dovlecei cu sunca

Printeaza

O reteta de supa crema de dovlecei cu sunca din: dovlecei, usturoi, ceapa, ulei, supa de legume, smantana, sunca afumata, sare, piper si marar.

Ingrediente:

  • 800 g dovlecei
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 l supa de legume
  • 150 g smantana
  • 150 g sunca afumata
  • sare
  • piper
  • 1 legatura marar

 

Mod de preparare:

Cureţi dovle­ceii de coajă şi îi tai în cuburi. Cureţi ceapa şi ustu­roiul. Toci mărunt ceapa, iar usturoiul îl dai pe răză- toarea mică sau îl zdrobeşti cu puţină sare. Pui la încăl­zit supa de legume.

Intr-o oală de 2,5 l căleşti ceapa şi usturoiul în ulei. Adaugi dovleceii şi amesteci cu o lingură, iar după 2-3 minute stingi compoziţia cu supa de legume fierbinte. Acoperi vasul cu un capac şi laşi legumele să fiarbă timp de 5 minute. Când legumele sunt fierte, adaugi smântâ­nă, sare şi piper după gust.

Tai şunca sau costiţa mai întâi în felii subţiri, apoi în pătrăţele pe care le frigi uşor pe ambele părţi, într-o tiga­ie fără ulei. Adaugi în supă verdeaţa tocată mărunt şi bucăţile de şuncă. Serveşti supa fierbinte.

Supa crema de dovlecei cu sunca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.