Supă cremă de dovlecei
PrinteazaO reteta de supa crema de dovlecei din: ulei de masline, ceapa, supa de legume, cartofi, dovlecei, frunze de patrunjel, lapte semidegresat, piper si iaurt.
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa mare, tocata mare
- 900 ml supa de legume cu continut redus de sodiu
- 225 g cartofi curatati de coaja si taiati in cubulete
- 450 g dovlecei curatati si apoi taiati in felii subtiri
- 70 g frunze de patrunjel
- 225 ml lapte semidegresat
- piper dupa gust
- 225 g iaurt degresat
Mod de preparare:
Incinge uleiul la foc potrivit într-o cratiţă mare. Se adaugă ceapa şi usturoiul împreună cu 4 linguri de supă. Se călesc până se înmoaie, dar fără să se ardă. Se adaugă cartofii şi se amestecă bine. Se toarnă restul de supă şi se lasă să dea în clocot.
Se adaugă dovleceii şi se continuă fierberea la foc mic, cu cratiţa parţial acoperită, timp de 10 minute sau până când toate legumele sunt foarte moi. Se ia de pe foc şi se adaugă pătrunjelul. Se strecoară supa într-un castron mare. Legumele se fac piure cu ajutorul unui blender sau al unui robot de bucătărie.
Se amestecă piureul cu zeama şi se lasă să se răcească. Se înglobează laptele şi piperul şi se dă la rece. Se ornează fiecare bol cu o lingură mare de iaurt aşezat în cerc.
Supă cremă de dovlecei
Pofta buna!