Supa crema de fasole alba
PrinteazaO reteta de supa crema de fasole alba din: fasole, telina, morcovi, patrunjel verde, sare, piper, ulei, pastarnac, ardei gras si crutoane.
- 300 g fasole alba, uscata
- o telina
- 1-2 cepe
- 2 morcovi
- o legatura patrunjel verde
- sare
- piper
- 3 lingurite ulei
- un pastarnac
- un ardei gras
- 200 g crutoane sau cereale
Mod de preparare:
Se pune fasolea într-un bol cu apă caldă şi se lasă de seara până dimineaţa să se înmoaie. Se pune să fiarbă în 2-3 ape pentru a elimina toxinele şi, după ce s-au fiert boabele, se pun într-o sită şi se acoperă cu un capac.
Separat, se curăţă toate zarzavaturile şi legumele şi se pun să fiarbă întregi într-o oală cu apă rece şi puţină sare. Se acoperă cu un capac şi se verifică dacă s-au fiert.
După ce s-au fiert legumele, se scot cu spumiera într-un bol şi se pasează cu blenderul până capătă consistenţa unei paste. La fel se procedează şi cu fasolea fiartă. După ce s-«p obţinut cele două paste, se amestecă cu zeama în care au fiert legumele şi se lasă să mai dea în 2-3 clocote.
Se potriveşte după gust cu sare şi piper, se pune uleiul şi se mai lasă să fiarbă în 2-3 clocote. Se serveşte ornată cu rondele de morcovi, pătrunjel verde şi crutoane de pâine sau cu cereale.
Poftă bună!