Supa crema de fasole cu ceapa marinata

Printeaza

Supa crema de fasole cu ceapa marinata din: zeama de lime, ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, chimion, paprika afumata, pasta de ardei iute, fasole rosie, supa de legume, smantana, frunze de coriandru si lipii.

Ingrediente:

  • zeama de la 2 limes
  • 2 cepe rosii mici, feliate subtire
  • 1/2 lingura ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1/2 lingura de chimion macinat
  • 1/2 lingura paprika afumata
  • 1/2 lingura pasta de ardei iute sau tabasco, dupa gust
  • 1 conserva de 400 g fasole rosie boabe, scursa si clatita
  • 400 ml supa de legume
  • smantana, frunze de coriandru si lipii, pentru servit

 

Mod de preparare:

Pentru ceapa marinată, amestecă jumătate din cantitatea de zeamă de limes cu jumătate din cantitate de ceapă roşie într-un castron şi las-o la marinat timp de 30 de minute. Intre timp, încinge uleiul de măsline într-o cratiţă pusă pe foc mediu.

Adaugă usturoiul şi ceapa rămasă, asezonează-le şi sotează-le timp de 8 minute, până când ceapa devine translucidă.

Adaugă mirodeniile şi pasta de ardei iute, mai sotează-le 1 minut, apoi adaugă fasolea, supa şi zeama de lime rămasă. Fierbe totul timp de 15 minute, apoi pasează într-un blender.

Toarnă supa într-o oală mică şi reîncălzeşte-o. Serveşte-o cu ceapa marinată scursă, smântână, frunze de coriandru şi lipii tortilla alături.

Supa crema de fasole cu ceapa marinata

Supa_crema_de_fasole_cu_ceapa_marinata

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.