Supa crema de fasole cu ceapa marinata
PrinteazaSupa crema de fasole cu ceapa marinata din: zeama de lime, ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, chimion, paprika afumata, pasta de ardei iute, fasole rosie, supa de legume, smantana, frunze de coriandru si lipii.
Ingrediente:
- zeama de la 2 limes
- 2 cepe rosii mici, feliate subtire
- 1/2 lingura ulei de masline
- 2 catei de usturoi, tocati marunt
- 1/2 lingura de chimion macinat
- 1/2 lingura paprika afumata
- 1/2 lingura pasta de ardei iute sau tabasco, dupa gust
- 1 conserva de 400 g fasole rosie boabe, scursa si clatita
- 400 ml supa de legume
- smantana, frunze de coriandru si lipii, pentru servit
Mod de preparare:
Pentru ceapa marinată, amestecă jumătate din cantitatea de zeamă de limes cu jumătate din cantitate de ceapă roşie într-un castron şi las-o la marinat timp de 30 de minute. Intre timp, încinge uleiul de măsline într-o cratiţă pusă pe foc mediu.
Adaugă usturoiul şi ceapa rămasă, asezonează-le şi sotează-le timp de 8 minute, până când ceapa devine translucidă.
Adaugă mirodeniile şi pasta de ardei iute, mai sotează-le 1 minut, apoi adaugă fasolea, supa şi zeama de lime rămasă. Fierbe totul timp de 15 minute, apoi pasează într-un blender.
Toarnă supa într-o oală mică şi reîncălzeşte-o. Serveşte-o cu ceapa marinată scursă, smântână, frunze de coriandru şi lipii tortilla alături.
Supa crema de fasole cu ceapa marinata
Pofta buna!