Supa crema de fasole cu dovlecei si gulii
PrinteazaSupa crema de fasole cu dovlecei si gulii din: boabe de fasole, ceapa, ulei de masline, radacinoase, dovlecei, gulie, cartof, curcuma, usturoi, patrunjel.
- 150 g boabe de fasole
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei de masline
- 130 g radacinoase
- 80 g dovlecei
- 1/2 gulie
- 1 cartof decojit
- curcuma
- 2 catei de usturoi
- patrunjel
Mod de preparare:
Se înmoaie boabele de fasole în apă rece şi se lasă să se odihnească peste noapte. Se scurg şi se toarnă apă proaspătă.
Se sărează şi se fierb cca 1 oră. Se căleşte în ulei l ceapă tocată. Se adaugă legumele decojite şi tăiate bucăţi (în afară de cartof).
Se prăjesc cca 5 min., apoi se adaugă boabele de fasole şi cartofii. Se condimentează cu curcuma şi se lasă să fiarbă cca 20 min., până ce se înmoaie.
Se pasează supa cu mixerul si se adauga usturoi pisat si piper. Se serveste cu patrunjel tocat.
Supa crema de fasole cu dovlecei si gulii
Pofta buna!