Supă-cremă de fasole verde

Printeaza

Supă-cremă de fasole verde

Ingrediente:

  • 300 g fasole verde
  • 3 ouă
  • 1 ceapă
  • 2 lin­guri unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi fasolea, o speli, o rupi bucăţi şi o fierbi în apă cu sare timp de 40 de minute.

Separat, fierbi ouăle tari. Când fasolea este fiartă foarte bine, strecori zeama (dar nu o arunci), opreşti o mână de fasole, iar pe cea rămasă o treci prin sită.

Tai mărunt ceapa curăţată, o căleşti în untul topit, stingi cu 3-4 linguri din supa păstrată şi mai dai în câte­va clocote. Pui apoi la fiert fasolea pasată cu ceapa călită, 2 căni de zeamă şi mai fierbi totul 10-15 minute.

După ce au fiert ouăle, treci gălbenuşurile printr-o sită mai rară sau le pasezi cu furculiţa, le adaugi în oală împreună cu fasolea întreagă păstrată şi aduci supa la masă.

Supă-cremă de fasole verde

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.