Supa crema cu fasole
PrinteazaSupa crema cu fasole din: fasole, ceapa, morcov, patrunjel, ulei, crutoane, sare, piper.
- 500 g fasole boabe
- 1 ceapă mare
- 1 morcov
- 1 legătură de pătrunjel
- 3 linguri ulei
- crutoane
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fasolea se spală, se fierbe în apă caldă cu sare, se lasă să dea în clocot, apoi se scurge şi se pune din nou la fiert în apă caldă.
Această operaţie se repetă de 3-4 ori.
Când fasolea este aproape fiartă se adaugă ceapa, morcovul tăiate mărunt şi se fierb foarte bine.
După ce s-au fiert, se strecoară, se pasează, se dau prin sită şi se subţiază cu zeama în care au fiert.
Se lasă la fiert, se adaugă uleiul, verdeaţa tocată mărunt, se potriveşte de sare şi piper. Se serveşte cu crutoane.
Pofta buna!
Foarte buna supa de fasole