Supa crema de fenicul – reteta gustoasa
PrinteazaSupa crema de fenicul din: ceapa, fenicul, telina, supa de pui, piper alb, sare, smantana, ulei cu patrunjel, patrunjel, usturoi, suc de lamaie.
Feniculul este apreciat pentru proprietățile sale digestive și carminative. Consumul de fenicul sau ceai de fenicul poate ajuta la reducerea balonării, a crampelelor abdominale și a disconfortului gastric.
De asemenea, poate fi folosit pentru a stimula apetitul și digestia. În medicina tradițională, feniculul este folosit și pentru ameliorarea colicilor la sugari.
De asemenea, conține antioxidanți și substanțe fitochimice care pot avea efecte benefice asupra sănătății generale.
- 1 ceapa, cuburi
- 1 bulb de fenicul, cuburi
- 1-2 linguri de ulei de masline
- 2 teline, cuburi
- 8 cani supa de pui
- ¼ lingurita piper alb
- sare dupa gust
- ¼ ceasca smantana, pentru garnitura
- ulei cu patrunjel, pentru garnitura
Ingrediente ulei cu patrunjel:
- 1 legatura patrunjel
- ½ ceasca ulei de masline
- ½ catel de usturoi
- ¼ lingurita sare
- 2 lingurite suc de lamaie
Mod de preparare:
Intr-o oala mare gatiti ceapa in 1-2 linguri de ulei de masline, la foc mediu, aproximativ 5 minute. Adaugati fenicul.
Gatiti aproximativ 12 minute. Adaugati telina si supa de pui. Gatiti la foc mic aproximativ 15-20 de minute.
Pentru prepararea uleiului cu patrunjel procesati toate ingredientele intr-un blender pana se combina.
Folosind un blender pasati supa pana obtineti o crema pufoasa.
Transferati inapoi in oala, asezonati cu sare si piper alb, dupa gust. Lasati sa se odihneasca, apoi serviti cu smantana si ulei cu patrunjel.
Pofta buna!