Supa crema de mazare cu ceapa din: mazare, ceapa, morcov, telina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g mazăre 1 morcov 1 ceapă medie 1 ţelină 2 linguri cu ulei de măsline sare şi piper Mod de preparare: Curăţă morcovul, ceapa şi ţelina şi taie-le cubuleţe sau dă-le pe râzătoare. Pune-le într-o tigaie cu uleiul […]
Supă cremă cu fenicul
PrinteazaO reteta delicioasa de supa crema cu: cartofi, ciuperci, fenicul, morcov, usturoi, ulei, busuioc, sare, piper, smantana, conopida, telina, pastranac.
Ingrediente:
- doi cartofi
- 300 g ciuperci
- două bucăţi de fenicul
- un morcov
- doi căţei de usturoi
- 75 ml ulei de floarea-soarelui
- o lingură cu busuioc verde
- sare
- pipe
- smântână
- conopidă
- telină
- păstârnac
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie în bucăţi mai mari şi se pun într-o oală.
Se adaugă morcovul curăţat de coajă şi tăiat în bucăţi mai mici şi feniculul tăiat felii.
Se adaugă ciupercile curăţate de pieliţă şi spălate, se acoperă cu apă, se adaugă sare după gust, puţin ulei şi se fierb până se înmoaie, eventual mai adăugând apă pe parcurs, dacă este nevoie.
Se scot legumele din oală cu o spumieră, se pun într-un bol înalt şi se adaugă usturoiul curăţat de foi.
Se presară jumătate din busuiocul tocat şi se pasează cu un blender până devin ca o cremă fină.
Se pun din nou în oala în care au fiert, se presară sare şi piper după gust şi se mai fierbe cinci minute.
Se opreşte focul, se lasă să se odihnească 10 minute, se toarnă în boluri şi se serveşte imediat, presărată cu restul de busuioc.
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa crema de conopida cu cheddar
Supa crema de conopida cu cheddar din: conopida, ceapa, usuroi, ulei de masline, supa de pui, cheddar, cimbru, sare. Ingrediente: 1 conopidă, rupta buchetele 2 cepe 3 catei usturoi, tocat 1 lingură de ulei de măsline 4 cesti supa de pui 1 ½ cesti de branza cheddar, rasa 1 lingură de cimbru proaspăt, tocat 1 […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- supa crema de fenicul