Supă-cremă de legume cu aromă de dafin
PrinteazaSupă-cremă de legume cu aromă de dafin
- 1 kg roşii
- 2 dovlecei
- 4 cartofi
- 1 legătură ceapă verde
- 3 căţei de usturoi
- 100 ml ulei
- 1 linguriţă zahăr
- 2 foi de dafin
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căleşti în ulei ceapa tocată, adaugi dovleceii tăiaţi rondele, apoi roşiile decojite, tăiate în patru şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe.
Inăbuşi totul 10 minute, apoi torni 1,5 l apă, potriveşti cu piper, sare şi zahăr, adaugi şi usturoiul tocat, şi foile de dafin şi laşi totul să fiarbă pe foc mic.
Scoţi apoi foile de dafin, pasezi legumele fierte cu tot cu zeama în care au fiert şi adaugi în supa-cremă obţinută verdeaţa tăiată fin.
Poftă bună!