Supa crema de legume cu crutoane
PrinteazaSupa crema de legume cu crutoane, telina, morcovi, patrunjel, pastarnac, ceapa, cartofi, lapte, frunze de telina si sare.
Ingrediente:
- 200 g telină (rădăcină)
- 2 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 rădăcină păstărnac
- 2 cepe
- 200 g cartofi
- 400 ml lapte
- 2 frunze de telină
- sare
Mod de preparare:
Supa crema de legume cu crutoane: Curăţaţi legumele de coajă, spălati-le bine şi puneti-le într-o oală cu apă clocotită în care afi adăugat un praf de sare.
Fierbeţi legumele şi treceti-le printr-o sită deasă sau măruntite cu un blender.
Adăugaţi zeama în care au fiert şi laptele cald. Lăsaţi să fiarbă 15 minute. La sfârşit, adăugafi frunzele de felină tăiate mărunt.
Se serveşte cu crutoane de pâine prăjite. Crutoanele se pot prepara din felii de pâine, tăiate în cubuleţe de circa un centimetru în diametru.
Aceste bucăţele de pâine se vor pune într-o tigaie în care afi încins în prealabil puţin ulei de măsline sau de foarea-soarelui.
Lasă să se rumenească, iar apoi se vor scoate pe un şervet de bucătărie, din hârtie, pentru a-şi lăsa excesul de grăsime.
In locul crutoanelor, poti folosi cartofi tăiaţi ca nişte grisine şi apoi prăjiţi în ulei.
Pentru un gust delicios, poti încerca un alt truc: dintr-un măr ionatan, taie câteva bucăţele, în formă de grisine, pe care apoi prăjeste-le în unt.
Adăugate în supa cremă de legume, merele vor da un gust desăvârşit mâncării.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- supa crema de legume cu crutoane
- crema de legume cu crutoane
Copiii adora supa crema de legume cu crutoane. O sa le fac zilele astea.