Supa de legume cu frecatei si verdeata din: ceapă, morcovi, cartofi, telina, gulie, sfecla, radacina patrunjel, verdeata, pâine neagră, făină, ou, sare, drojdie uscată, ulei. Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 4 cartofi 1/2 ţelină 1/2 gulie 1 sfeclă mică 1 rădăcină pătrunjel 1 legătură de verdeaţă 2 felii de pâine neagră 100 g făină 1 ou sare 1 linguriţă drojdie uscată […]
Supa crema de legume cu frecatei
PrinteazaSupa crema de legume cu frecatei din: ceapa, morcovi, cartofi, telina, gulie, sfecla, radacina patrunjel, verdeata, paine neagra, faina, ou, sare, drojdie uscata, ulei.
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 4 cartofi
- 1/2 ţelină
- 1/2 gulie
- 1 sfeclă
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 legătură de verdeaţă
- 2 felii de pâine neagră
- 100 g făină
- 1 ou
- sare
- 1 linguriţă drojdie uscată
- 1 lingură ulei
Mod de preparare:
Pregăteşti supa, cureţi legumele, apoi le speli bine şi le pui la fiert în apă sărată.
Când s-au înmuiat, le scoţi şi le laşi să se răcească. După aceea, cu ajutorul unui blender, faci din legume un piure cât mai fin.
Adaugi zeama în care au fiert legumele şi pui crema obţinută din nou la fiert.
Dacă este prea groasă, poţi să mai adaugi apă.
Pregăteşti frecăţeii, amesteci făina cu miezul înmuiat şi stors al pâinii negre, cu drojdia uscată, oul bătut, puţin ulei şi condimentezi.
Dacă este necesar, adaugi apă cât să se obţină o compoziţie mai tare, ca un aluat.
Dai aluatul pe răzătoarea mare şi prăjeşti puţin frecăţeii obţinuţi în ulei. Ii pui la fiert în crema de legume.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Supa de legume cu frecatei si verdeata
Reteta zilei: Supa de legume cu paste
Supa de legume cu paste din: praz, ceapa verde, morcov, telina, usturoi, supa de legume, rosii, pasta de toamte, cartofi, fasole verde, dovlecel, oregano, dafin, paste, spanac, sare, piper, ulei de masline, zahar. Poate te intereseaza si: Supa de gulii, telina si ardei gras Supa de legume cu costita afumata Supa de sparanghel cu naut […]
Pofta buna!