Supa crema de legume cu iaurt si menta

Printeaza

Supa crema de legume cu iaurt si menta din: ceapa rosie, morcovi, pastarnac, dovleac, cartof, usturoi, mix de condimente ras el hanout, supa de legume, iaurt, menta, piper.

 

Ingrediente:Supa_crema_de_legume_cu_iaurt_si_menta

  • 1 ceapa rosie, taiata in 8
  • cate 300 g de morcovi, pastarnac si dovleac curatat de coaja, toate taiate in bucati de 2 cm
  • 1 cartof mic, taiat in bucati de 2 cm
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de mix de condimente ras el hanout
  • 1 1/2 lingura ulei de masline
  • 1,3 litri supa fierbinte de legume
  • 6 linguri de iaurt grecesc si 1 lingura de menta proaspata, tocata fin, pentru servit (optional)
  • piper proaspat macinat

 

 

 

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200C. Pune toate legumele si usturoiul intr-o tava de copt.

Presara deasupra condimentele ras el hanout, sare si piper, stropeste-le cu uleiul de masline si amesteca bine toate ingredientele.

Pune-le sa se coaca 30-35 de minute, intorcandu-le pe partea cealalta la jumatate intervalului, trebuie sa devina fragede si sa inceapa sa se caramelizeze putin.

Transfera legumele coapte intr-o cratita mare, toarna peste ele supa fierbinte si fierbe totul 5 minute.

Paseaza supa in robot, pana ce obtii o crema fina.

Serveste supa cu o lingura de iaurt, putina menta si piper negru proaspat macinat.

 

Supa crema de legume cu iaurt si menta

Supa_crema_de_legume_cu_iaurt_si_menta

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.