Supa crema de legume cu iaurt si menta
PrinteazaSupa crema de legume cu iaurt si menta din: ceapa rosie, morcovi, pastarnac, dovleac, cartof, usturoi, mix de condimente ras el hanout, supa de legume, iaurt, menta, piper.
- 1 ceapa rosie, taiata in 8
- cate 300 g de morcovi, pastarnac si dovleac curatat de coaja, toate taiate in bucati de 2 cm
- 1 cartof mic, taiat in bucati de 2 cm
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura de mix de condimente ras el hanout
- 1 1/2 lingura ulei de masline
- 1,3 litri supa fierbinte de legume
- 6 linguri de iaurt grecesc si 1 lingura de menta proaspata, tocata fin, pentru servit (optional)
- piper proaspat macinat
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200C. Pune toate legumele si usturoiul intr-o tava de copt.
Presara deasupra condimentele ras el hanout, sare si piper, stropeste-le cu uleiul de masline si amesteca bine toate ingredientele.
Pune-le sa se coaca 30-35 de minute, intorcandu-le pe partea cealalta la jumatate intervalului, trebuie sa devina fragede si sa inceapa sa se caramelizeze putin.
Transfera legumele coapte intr-o cratita mare, toarna peste ele supa fierbinte si fierbe totul 5 minute.
Paseaza supa in robot, pana ce obtii o crema fina.
Serveste supa cu o lingura de iaurt, putina menta si piper negru proaspat macinat.
Supa crema de legume cu iaurt si menta
Pofta buna!