Supă-cremă de legume în pită

Printeaza

Supă-cremă de legume în pită din: paini, unt, dovlecel, morcovi, ceapa, sare, lamai, piper, ulei de masline, smantana, oua si patrunjel.

Ingrediente:Supa_crema_de_legume_în_pita

  • 4 paini rotunde
  • 50 g unt topit
  • 4 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 2 cepe albe
  • sare
  • 2 lamai
  • piper
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 300 g smantana
  • 3-4 oua
  • 2 legaturi patrunjel

 

Mod de preparare:

Se spală legumele, se curăţă şi se toa­că mărunt. Se pun să fiarbă în apă cu o linguriţă de sare şi o linguriţă de ulei de măsline. 

Separat, se taie pâinile, li se scoate mie­zul şi se stropesc cu unt topit. Se presară câteva frunzuliţe de pătrunjel proaspăt şi se dau 10 minute la cuptor, să se usuce puţin.

Se bat ouăle cu smântână, se adaugă zeamă de lămâie şi piper, după gust, şi se lasă câteva minute la rece.

Se verifică dacă au fiert legumele, se opreşte focul şi se adaugă crema de ouă şi smântână.

Se serveşte în bolurile de pâine şi se ornează cu pătrunjel proaspăt şi mor­cov tăiat cubulete.

Supă-cremă de legume în pită

Supa_crema_de_legume_în_pita

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.