Supă-cremă de legume în pită
PrinteazaSupă-cremă de legume în pită din: paini, unt, dovlecel, morcovi, ceapa, sare, lamai, piper, ulei de masline, smantana, oua si patrunjel.
- 4 paini rotunde
- 50 g unt topit
- 4 dovlecei
- 2 morcovi
- 2 cepe albe
- sare
- 2 lamai
- piper
- 2-3 linguri ulei de masline
- 300 g smantana
- 3-4 oua
- 2 legaturi patrunjel
Mod de preparare:
Se spală legumele, se curăţă şi se toacă mărunt. Se pun să fiarbă în apă cu o linguriţă de sare şi o linguriţă de ulei de măsline.
Separat, se taie pâinile, li se scoate miezul şi se stropesc cu unt topit. Se presară câteva frunzuliţe de pătrunjel proaspăt şi se dau 10 minute la cuptor, să se usuce puţin.
Se bat ouăle cu smântână, se adaugă zeamă de lămâie şi piper, după gust, şi se lasă câteva minute la rece.
Se verifică dacă au fiert legumele, se opreşte focul şi se adaugă crema de ouă şi smântână.
Se serveşte în bolurile de pâine şi se ornează cu pătrunjel proaspăt şi morcov tăiat cubulete.
Supă-cremă de legume în pită
Pofta buna!