Supă cremă de păstârnac cu legume din: din: pastarnac, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa de legume, sare, piper, smantana. Păstârnacul adaugă un gust dulce și delicat acestei creme, iar textura fină și cremoasă o face o alegere excelentă pentru orice masă. Reteta este ușor de preparat și necesită ingrediente accesibile. De asemenea, este o […]
Supa crema de legume, reteta simpla
PrinteazaSupa crema de legume din: morcovi, pastarnac, dovlecei, cartofi, ceapa, smantana, sare, piper, patrunjel, ridichi, paine si unt.
- 2-3 morcovi proaspeti
- 1 pastarnac
- 2 dovlecei
- 2-3 cartofi
- o ceapa
- 100-150 g smantana
- sare
- piper
- patrunjel verde
- 3-4 ridichi
- 2 felii de paine
- 30-40 g unt
Mod de preparare:
Toate legumele se spala, se curata si se taie in sferturi. Se pun la fiert in 1-1,5 1 de apa cu sare.
Se spumeaza si se lasa pana se inmoaie toate legumele.
Legumele fierte se trec printr-o sita deasa sau se mixeaza, apoi se subtiaza cu putina supa si se pun din nou la foc.
Se lasa sa clocoteasca doar cateva minute, amestecand continuu.
Se ia de pe foc si imediat se drege cu smantana. Se potriveste la gust cu sare, piper si patrunjel verde tocat marunt.
Se serveste cu ridichi si crutoane.
Pentru crutoane, se taie feliile de paine cubulete si se prajesc in unt. Se pun intr-un castron si se presara cu un praf de sare si verdeata tocata marunt.
Supa crema de legume
Pofta buna!
poate iti place si:
Supă cremă de păstârnac cu legume
Reteta zilei: Supa crema de legume cu cimbru
Supa crema de legume cu cimbru din: ulei de masline, dovleac, morcovi, pastaranc, praz, ceapa, dafin, cimbru, rozmarin, supa, sare, piper, smantana. Ingrediente: 50ml ulei de masline 1 bucata dovleac, cuburi 2 morcovi, feliati 1 radacina pastarnac 1 fir praz, feliat 1 ceapa, tiata in sferturi 3 frunze de dafin 4 fire cimbru, plus […]
Pofta buna!