Pesto de leurdă cu migdale din: frunze de leurda, migdale, parmezan, usturoi, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, sare. Leurda conține substanțe cu potențial antibacterian și antiviral, care pot ajuta la protejarea organismului împotriva infecțiilor. Ingrediente: 100 g frunze de leurdă proaspete 50 g nuci sau migdale 50 g parmezan ras 1 cățel […]
Supa-crema de leurda (varianta)
PrinteazaSupa-crema de leurda din: meurda, ceapa, faina, smantana, unt, sare.
- 4-5 legături de leurdă, tăiată fin
- 1 ceapă albă
- 3 linguri de făină
- 200ml de smântână lichidă
- 50g de unt
- sare
- piper alb
Mod de preparare
Se taie mărunt ceapa şi se căleşte în unt, timp de 4 minute. Se adaugă făina şi se mai lasă pe foc încă 4 minute, după care se stinge cu apă sau cu supa de legume. Apa se toarnă puţin câte puţin.
Se adaugă smântână şi, după ce a dat în fiert, se adaugă leurda. Se lasă pe foc până când leurda este moale.
Cu ajutorul unui blender vertical se mixează până se obţine o supă-cremă.
Se lasă să mai dea încă o dată în clocot şi se asezonează cu sare şi piper după gust.
Se serveşte cu pâine neagră prăjită.
Pofta buna!
poate iti place si:
Salată de leurda cu branza feta
Salată de leurda cu branza feta din: leurda, branza feta, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, sare, piper. Această salată este o opțiune sănătoasă și gustoasă, bogată în arome și nutrienți. Leurda adaugă un gust ușor de usturoi, în timp ce brânza feta oferă o notă sărată și cremoasă. Ingrediente: 200 de grame de […]
Cartofi gratinati cu leurda
Cartofi gratinati cu leurda din: cartofi, leurda, cascaval, lapte, unt, nucsoara. Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g leurdă 150 g caşcaval ras 1/2 l lapte 3 ouă 50 g unt sare şi piper nucşoară rasă Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie felii subţiri. Frunzele de leurdă spălate şi scurse, cu excepţia câtorva […]
Pofta buna!