Supa-crema de linte verde din: linte, praz, morcov, pastarnac, telina, usturoi, dafin, ienibahar, sare, ulei. Ingrediente: 100 g linte verde partea albă de la 1 fir de praz 1 morcov 1 păstârnac mic 1 ţelină mică 1-2 căţei de usturoi 1 foaie de dafin 1 bob ienibahar sare ulei de măsline Mod de preparare: […]
Supa crema de linte cu cimbru si chimen
PrinteazaSupa crema de linte cu cimbru si chimen din: linte, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, cartof, usturoi, chimen, cimbru, supă de legume, unt, lamaie, sare, piper.
- 1 cană cu linte
- 3 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 cepe
- 1 cartof
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 linguriţă de chimen
- 1/2 linguriţă de cimbru
- 1 l supă de legume
- 25 g unt
- 1 lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă morcovii, rădăcina de pătrunjel şi cartoful. Taie-le cubuleţe şi pune-le la fiert în supa de legume.
Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în unt topit. Când ceapa devine sticloasă, adaugă lintea şi chimenul.
Lasă pe foc domol cam cinci minute, după care pune prăjeala peste legumele fierte.
Condimentează cu cimbru, sare şi piper şi lasă să fiarbă la foc mic.
La final, aromatizează cu mărar tocat şi acreşte cu puţină zeamă de lămâie.
Poţi servi supa simplă sau dreasă cu un ou bătut cu 100 g de smântână şi fâşii de somon uşor afumat.
Supa crema de linte cu cimbru si chimen
Pofta buna!
poate iti place si:
Supa-crema de linte verde
Pofta buna!
Este buna supa asta