Supă-cremă de linte, cu roşii si tofu
PrinteazaSupă-cremă de linte, cu roşii si tofu din: ceapa, usturoi, linte rosie, rosii, sare, piper macinat, busuioc, tofu, frunze de busuioc, cimbru, foaie de dafin, ulei de masline.
- 1 ceapa
- 3-4 catei de usturoi
- 200 g linte rosie
- 3 rosii
- sare
- piper macinat
- busuioc uscat
- 100 g tofu
- frunze de busuioc proaspat, pentru decor
- 1 crenguta de cimbru
- 1 foaie de dafin
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Speli lintea şi o laşi în apă rece. Cureţi ceapa şi usturoiul şi le toci fin. In oala pentru supa, căleşti ceapa în uleiul încins, până devine transparentă, apoi adaugi lintea scursă. Stingi cu 2 litri de apă caldă şi laşi legumele să fiarbă 10-15 minute împreună cu foaia de dafin, cimbrul şi puţină sare.
Opăreşti roşiile, le decojeşti şi le mârunţeşti. Le adaugi în supă împreună cu busuiocul şi piperul şi laşi să mai fiarbă 5-7 minute.
Scoţi foaia de dafin şi crenguţa de cimbru şi pasezi legumele în blender, împreună cu puţină supă. Pui din nou în oală piureul de legume şi subţiezi supa- cremă cu zeamă în care au fiert, după gust.
Tai brânza în cubuleţe pe care le frigi pe grătar, pe toate părţile, pentru câteva minute. Serveşti supa cu bucăţelele de tofu. Pentru un gust mai plăcut, torni în fiecare porţie câte 1 lingură ulei de masline. Decorezi cu busuioc verde.
Supă-cremă de linte, cu roşii si tofu
Pofta buna!