Supa crema de linte cu usturoi si crutoane
PrinteazaSupa crema de linte cu usturoi si crutoane din: linte, ceapa, usturoi, sare, piper, cimbru, morcov, telina, lamaie, ulei, boia, crutoane.
Ingrediente:
- 500 g linte
- 2 cepe
- 3 căţei usturoi
- sare
- piper
- cimbru
- 1 morcov
- 1/2 ţelină
- 1/2 lămâie (opţional)
- 2 linguri ulei
- boia iute
- crutoane
Mod de preparare:
Speli bine si alegi cu multă atenţie lintea. O ţii la înmuiat, cel puţin opt ore, apoi o speli în mai multe ape şi o pui la fiert cu crenguţa de cimbru.
Separat, căleşti uşor legumele tăiate fin în ulei încins, potriveşti gustul de sare şi piper, apoi le răstorni peste linte.
Ţii la fiert aproximativ 20 de minute, scoţi cim¬brul, le pisezi cu blenderul vertical şi acum, dacă vrei, poţi stoarce lămâia, dar supa este foarte bună şi fără.
Se serveşte cu crutoane şi presărată cu boia, după gust.
Pofta buna!