Supa-crema lioneza
PrinteazaSupa-crema lioneza din: conopida, cartofi, praz, ceapa, albitura, ovlecei, ardei, branza, smantana, oua, ulei, sare, verdeata.
- 1 conopidă
- 3 cartofi
- 2 fire de praz
- 1 ceapă
- 2 fire de albitură
- 2 dovlecei
- 1 ardei gras
- 100 g brânză de burduf sau cremă de brânză
- 200 ml smântână
- 2 ouă
- 1 linguriţă cu ulei
- sare
- verdeaţă
Mod de preparare:
Spală şi curăţă legumele, taie-le în bucăţi, apoi pune-le la fiert în 2 litri de apă fiartă, cu sare.
Când au devenit moi, strecoară-le şi pasează-le alături de brânză, cu blenderul, sau trece-le printr-o sită deasă şi subţiază pasta obţinută cu zeama în care au fiert legumele.
Lasă să se răcească puţin. Separă ouăle, albuşurile pune-le în supă amestecând uşor cu furculiţa, iar
gălbenuşurile pune-le într-un castron şi freacă-le cu puţin ulei şi adaugă treptat smântână, până obţii o pastă.
Peste pasta de smântână pune puţin câte puţin supă-cremă uşor răcită pentru a zdrenţui.
Serveşte supa cu crutoane sau ouă fierte tari tăiate cubuleţe.
Parfumează cu verdeaţă.
Pofta buna!