Supa-crema lioneza

Printeaza

Supa-crema lioneza din: conopida, cartofi, praz, ceapa, albitura, ovlecei, ardei, branza, smantana, oua, ulei, sare, verdeata.

Ingrediente:Supa-crema lioneza

  • 1 conopidă
  • 3 cartofi
  • 2 fire de praz
  • 1 ceapă
  • 2 fire de albitură
  • 2 dovlecei
  • 1 ardei gras
  • 100 g brânză de burduf sau cremă de brânză
  • 200 ml smântână
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă cu ulei
  • sare
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Spală şi curăţă legumele, taie-le în bucăţi, apoi pune-le la fiert în 2 litri de apă fiartă, cu sare.

Când au devenit moi, strecoară-le şi pasează-le alături de brânză, cu blenderul, sau trece-le printr-o sită deasă şi subţiază pasta obţinută cu zeama în care au fiert legumele.

Lasă să se răcească puţin. Separă ouăle, albuşurile pune-le în supă amestecând uşor cu furculiţa, iar
gălbenuşurile pune-le într-un castron şi freacă-le cu puţin ulei şi adaugă treptat smântână, până obţii o pastă.

Peste pasta de smântână pune puţin câte puţin supă-cremă uşor răcită pentru a zdrenţui.

Serveşte supa cu crutoane sau ouă fierte tari tăiate cubuleţe.

Parfumează cu verdeaţă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.