Supă-cremă de mazăre cu langustine
PrinteazaO reteta delicioasa de supa crema de mazare cu langustine din: mazare, langustine, salata verde, smantana, ceapa, unt, ulei, menta, sare si piper.
- 1 kg de mazăre congelată
- 12 langustine
- 1 salată verde
- 300 ml smântână
- 1 ceapă
- 30 g unt
- 1 lingură ulei
- mentă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală şi se usucă salata. Se taie lamele. Se curăţă şi se taie fin ceapa. Se topeşte untul într-o tigaie înaltă. Se căleşte ceapa timp de 2 minute, fără să se rumenească.
Se adaugă salata şi mazărea. Se amestecă, se toarnă 1 litru de apă, se dă în fiert, după care se dă focul mai mic şi se mai lasă 20 minute, acoperit.
Intre timp, se curăţă langustinele. Se dau cu sare şi piper, apoi se pun pe o farfurie, se acoperă cu folie alimentară şi se dau la rece. Se pasează supa cu mixerul, apoi se pune într-o oală.
Se adaugă sare şi piper şi se dă în fiert. Se încorporează smântână, amestecând. Se dă focul mic. Se lasă să fiarbă încet.
Se încălzeşte uleiul într-o tigaie. Se călesc langustinele 2 minute, la foc iute. Se pune sare şi piper. Se repartizează supa cremă în 6 boluri mici. Se adaugă langustinele, se decorează cu frunze de mentă şi se serveşte imediat.
Supă-cremă de mazăre cu langustine
Pofta buna!