Supa crema de mazare cu macrou

Printeaza

Supa crema de mazare cu macrou din: mazare, dovlecei, morcov, telina, cartofi, frunze de salata, praz, sare, piper, macrou, ulei.

Ingrediente:

  • 1 kg mazăre congelată
  • 2 dovlecei
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 3 cartofi
  • câteva frunze de salată
  • 1 praf sare
  • 1 praz
  • 2 linguri ulei
  • 1 macrou
  • boabe de piper

 

Mod de preparare:

Fierbi macroul în apă cu sare şi piper, îl scoţi, îl dezosezi şi îl laşi deoparte.

Speli, cureţi şi tai rădăcinoasele şi le pui la fiert într-un litru de apă.

Intre timp, cureţi primele două foi de la praz, îl speli şi îl tai rondele, apoi îl pui în supă. Adaugi pe rând cartofii, dovleceii, aştepţi să se înmoaie şi pui mazărea.

Laşi mazarea la fiert 15 minute, apoi scoţi legumele într-un bol şi le pisezi cu blenderul, torni zeamă atât cât vrei să fie supa de groasă. Aşezi iar vasul pe foc, laşi câteva clocote, presari sare şi opreşti focul.

Serveşti supa cu frunze de salată, bucăţele de peşte şi cu boabe de mazăre.

Supa crema de mazare cu macrou

Supa_crema_de_mazare_cu_macrou

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.