Supă-cremă de mazăre nouă cu şuncă

Printeaza

Supa crema de mazare noua si sunca din: mazare, cartof, supa concentrata de legume, ceapa alba, ulei de masline extravirgin, sunca, rozmarin, sare si piper.

Ingrediente:

  • 200 g mazăre nouă
  • 1 cartof alb mediu
  • 1 1 supă concentrată de legume
  • 1/2 ceapă albă
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 100 g şuncă presată
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Desfa păstăile de mazăre şi scoate boabele. Clăteşte-le în apă rece şi scurge-le. Toacă ceapa mărunt şi căleşte-o într-o cratiţă cu uleiul încins. Curăţă şi taie cartoful felii subţiri, pune-le în cratiţa cu ceapă şi căleşte totul 2 minute.

Pune mazărea şi sărează, după gust; toarnă supa con­centrată încălzită şi fierbe totul, la foc mic, timp de 30 de minute.

Adaugă crenguţa de rozmarin aproape de sfârşit, după care scoate-o şi pasează ingredientele cu blenderul de mână, apoi potriveşte gustul de piper.

Taie şunca fâşii subţiri şi prăjeşte-le într-o tigaie nea­derentă până când devine crocantă. Pune supa în boluri, aşază deasupra 1 lingură de şuncă prăjită şi serveş­te-o caldă.

Supă cremă de mazăre nouă cu şuncă

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.