Supa crema de melci cu unt asezonat
PrinteazaSupa crema de melci cu unt asezonat din: melci, usturoi, unt moale, ulei de masline, lamaie, patrunjel, vin alb, ceapa, morcov, hasme, cuisoare, verdeata asortata, sorici de porc, sare si piper.
- 4 duzini de melci la cutie
- 30 de catei de usturoi
- 200 g unt moale
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lamaie
- 4 fire de patrunjel
supa pentru oparit:
- 750 ml vin alb
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 2 hasme
- 2 ciusoare
- 1 legatura verdeata asorata
- 1 bucata sorici de porc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la treapta 8 (240 C). Curatati hasmele si ceapa. Infingeti in aceasta din urma cele 2 cuisoare.
Puneti toate ingredientele pentru supa intr-o oala, sarati si piperati. Fierbeti-le 30 de minute, la foc mic.
In acest timp, puneti cateii de usturoi, necuratatim intr-o tava pentru cuptor, stropiti-i cu ulei si puneti in tava la cuptor, timp de 20 de minute.
Spalati patrunjelul, svantati-l cu grija si inlaturati-i cozile. Stoarceţi lămâia. Scoateţi căţeii de usturoi din cuptor şi zdrobiţi i cu lama unui cuţit. Puneţi pulpa în bolul unui mixer, împreună cu frunzele de pătrunjel şi cu zeama de lămâie şi amestecaţi puţin.
Adăugaţi untul şi amestecaţi din nou pentru a obţine o consistenţă omogenă.
Turnaţi totul într-o cratiţă cu fundul gros, săraţi, piperaţi şi puneţi deoparte.
Filtraţi supa şi turnaţi-o în oală. Luaţi oala de pe foc şi puneţi în ea melcii scurşi. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi cca 15 min. Amestecaţi 150 ml de supă cu untul asezonat.
Puneţi cratiţa pe foc şi bateţi cu telul până obţineţi o cremă onctuoasă.
Adăugaţi melcii scurşi şi turnaţi imediat în farfurii adânci sau într-o supieră. Serviţi foarte fierbinte.
Supa crema de melci cu unt asezonat
Pofta buna!