Supa crema de miel cu legume din: oase de miel, ceapa, morcovi, varza, fasole, usturoi, unt de arahide, lamaie, sare, piper.
Ingrediente:
1,5 kg oase de miel
250 g ceapă
250 g morcovi
250 g varză
250 g fasole
1-2 (chiar şi 3) căpăţâni usturoi
4 linguri unt de arahide
sucul de la 1 lămâie
sare
piper, după gust
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă se fierb la foc mic un kilogram şi jumătate de oase de miel în patru litri de apă cu două linguriţe de sare.
Se adaugă ceapa, desfoliată şi nemărunţită, morcovii curăţaţi si tăiati felii, varza tăiată mărunt, fasolea verde, curăţată şi până la 3 căpăţâni de usturoi, tăiat mărunt.
Se fierbe la foc mic timp de o oră, până când legumele sunt fierte bine.
Se înlătură oasele de miel şi se trece amestecul printr-o sită sau prin maşina de tocat.
Se adaugă untul de arahide, subţiat cu sucul de la o lămâie şl (opţional) o jumătate de pahar de orez fiert.
Se adaugă sare, piper etc., după gust.
Se serveşte în boluri pentru supă (sau în farfurii adânci).
Supa din carne de miel cu sparanghel din: carne de miel, sparanghel, mazare, morcov, telina, ceapa, patrunjel, boia, sare, supa, vin rosu, ulei. Ingrediente: 1,2 kg carne de miel 300 g vârfuri de sparanghel 300 g mazăre verde boabe 1 morcov 1 ţelină mică 1 ceapă 2 bucăţi pătrunjel (rădăcină) 1 linguriţă boia dulce sare […]
Supa din carne de miel din: carne de miel, spanac, macris, ceapa, sare, delikat, smantana, sare, zahar, otet, hrean. Ingrediente: 1,5 kg carne de miel 700 g spanac 350 g măcriş 5 fire de ceapă verde sare delikât Pentru sos: 180 g smântână sare zahăr 1 lingură oţet 30-40 g hrean ras Mod de […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.