Supa crema de morcovi cu ghimbir si cartof dulce
PrinteazaO reteta de supa crema de morcovi cu ghimbir si cartof dulce din: morcovi, ceapa, cartof, supa de legume, ghimbir, unt, smantana, sare, piper, boia dulce si parmezan.
- 1/2 kg morcovi
- 2 cepe mici
- 1 cartof dulce
- 700 m supa de legume
- 1 radacina ghimbir
- 1 lingura unt
- 120 ml smantana dulce
- sare
- piper
- boia dulce
- 50 g parmezan ras
Mod de preparare:
Curata legumele, apoi spala-le in apa rece. Taie ceapa marunt, morcovil felii si cartoful cubulete. Pune mai intai ceapa la calit in unt, iar cand aceasta devine aurie adauga morcovii si cartoful si mai lasa in tigaie 3 minute.
Legumele calite le adaugi intr-o oala incapatoare, completezi cu supa de legume (sau apa) si lasi la fiert circa 30 de minute. La ultimele clocote adaugi ghimbirul ras si potrivesti de gust cu sare, piper si putina boia dulce.
Cu ajutorul unui blender pasezi toate legumele din oala, apoi adaugi smantana lichida. Serveste supa de morcovi cu crutoane de paine prajita alaturi si putin parmezan ras.
Supa crema de morcovi cu ghimbir si cartof dulce
Pofta buna!