Supa crema de morcovi cu caju din: ulei de masline, ceapa, usturoi, cimbru, telina, morcovi, ardei iute, supa de legume, sare, piper, caju. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 1 ceapa, cuburi 2 catei de usturoi, tocat 2 lingurite cimbru proaspat, tocat 2 tulpini de telina, cuburi 8 morcovi, decojiti și feliati 2 ardei […]
Supa crema de morcovi cu smantana
PrinteazaSupa crema de morcovi cu smantana din: morcovi, patrunjel, ceapa, telina, sare, ardei, piper, telina, ulei de masline, crema de branza, crutoane cu usturoi, smantana.
Ingrediente:
- 500 g morcovi
- 2 rădăcini pătrunjel
- 2 cepe
- 2 ţeline
- sare
- 1-2 ardei
- piper negru măcinat
- 2-3 frunze ţelină
- o legătură pătrunjel
- 2-3 linguri ulei de măsline
- crutoane cu usturoi
- 50 g cremă de brânză
- 100 g smântână
Mod de preparare:
Supa crema de morcovi cu smantana: Se curăţă legumele, se spală şi se pun să fiarbă, la foc mic, în apă cu sare şi ulei de măsline.
Intre timp, se prepară crutoanele. Se taie bagheta cubuleţe, care se stropesc cu ulei dp măsline şi usturoi. Se pun în tavă şi se rumenesc.
După ce au fiert legumele, se scot, ceşpa se aruncă, iar restul se pasează cu blenderul.
Crema de legume se subţiază cu zeama în care au fiert.
Se mai dă în clocot 3-4 minute, apoi se serveşte cu pătrunjel şi smântână.
Pofta buna!
Pofta buna!